És un dels pisos on, d'aquí a poques setmanes, entrarà a viure una família en situació d'emergència habitacional. Tot just s'estan acabant de llimar els detalls de la reforma que ha subvencionat l'Ajuntament. Amb el pla Pisos Buits d'Hàbitat3, més de 700 persones ja han trobat un lloguer social provinent d'un pis que estava en desús. La borsa d'habitatges la conformen, majoritàriament, petits propietaris que han rebut un pis per la mort d'un familiar. JORDI ESPARZA, propietari d'un pis "Quan tu reps un pis i no estàs dins del món immobiliari, dius 'què fas?', has de fer tu la rehabilitació. Perds diners amb el lloguer, però no em ve de 100 euros; suposo que a la família que entrarà allà sí que li ve de 100 euros." Des d'Hàbitat3, però, avisen que amb les aportacions de particulars no és suficient i, per això, tornen a fer una crida als bancs. CARME TRILLO, presidenta d'Hàbitat3 "L'objectiu que mana la llei de l'habitatge, que és arribar a un 15 % del parc destinat a finalitats socials, s'està parlant de 100.000 pisos. En canvi tenim pisos buits dels bancs. Això s'ha denunciat des del tercer sector contínuament, però no hi ha un acord polític... No hi és." Després de la bona acollida del projecte Pisos Buits a Barcelona, ara Hàbitat3 l'està estenent a altres municipis, com Sant Cugat del Vallès i el Prat de Llobregat.

En el marc de la jornada Rehabilitació. De l’habitatge buit a l’habitatge social, la presidenta d’Hàbitat3, Carme Trilla, ha fet la primera valoració del programa Pisos buits, que intervenia amb propietaris d’habitatges en desús per oferir-los en lloguer social a les persones en situació d’emergència d’habitatge.

Tot i el balanç positiu, Trilla, ha recordat que la solució no pot centrar-se només en petits propietaris. En aquest sentit, ha reiterat la crida als bancs que tenen pisos buits: “Això s’ha denunciat des del tercer sector contínuament, però no hi ha un acord polític… No hi és”. Vistos els bons resultats del programa, Hàbitat3 ja l’ha estès a altres ciutats, com Sant Cugat del Vallès o Santa Coloma de Gramenet, i està en contacte amb els ajuntaments de Vic i Reus per signar nous convenis.