El Guaret és un grup de consum ecològic de la Sagrada Família. Va néixer el 2008 a partir de les inquietuds d’un grup de persones que buscaven models alternatius de consum per a elles i les seves famílies, però també conèixer i treballar directament amb els productors, i fer barri.

Formen part de la Coordinadora d’Entitats de la Sagrada Família i estan compromesos a la conscienciació i difusió al barri dels beneficis d’un consum saludable i respectuós amb el medi ambient.

Més que consum responsable

24 unitats familiars, siguin família, amics o veïns, conformen el grup de consum El Guaret. Els integrants s’han anat renovant en els 13 anys que fa que el projecte està en marxa. La Mireia Pons s’hi va incorporar fa uns cinc anys, perquè buscava productes de proximitat i ecològics, però hi ha trobat molt més, especialment conèixer gent del barri i l’experiència de fer una cosa cooperativa.

Diversitat de productes

Es troben cada dimecres al Casal de Barri 210 per recollir les cistelles que han encarregat prèviament. Primer només tenien fruita i verdura, però a mesura que les necessitat i demandes del grup han crescut, també ho ha fet l’oferta. Ara tenen des de productes de neteja o de cosmètica fins a mel, làctics, ous, carn, pa, pasta fresca o elaborats vegans.

Contacte directe amb els proveïdors

Es fan torns rotatius cada setmana per muntar les cistelles i també es reparteixen les feines de les diferents comissions, com fer la paperassa o portar els comptes. Destaquen la importància dels proveïdors. Donen preferència a productors catalans que garanteixen un gènere proper i fresc, i que es caracteritzen com a empresa ètica. I hi intenten mantenir una relació pròxima. Fins i tot organitzen sortides per anar-los a conèixer.