No hi ha ni rastre de la sorra ni del mar, però encara hi ha turistes que confonen la part baixa de la via Laietana amb la platja. Fa més de tres anys que està prohibit caminar nu o sense samarreta pel centre de la ciutat, però la normativa continua passant inadvertida pels turistes. SILVIA PUJATO "Se tapan solo cuando les obligan y la policia les dice algo. Cuando la policia obliga a alguno a ponerse camiseta y no la llevan encima compran alguna para librarse de la multa." SEBASTIÁN VIÑOLI "Simplemente es una cuestión de civismo. Se dan cuenta que están en una ciudad y no en un balneario." "No hacen mucho caso de la normativa, de si se puede o no se puede." Fora del passeig Marítim i dels carrers del voltant, la sanció per passejar-se en biquini o sense samarreta va dels 120 als 300 euros. Els cas, però, és que molt poques vegades la policia ha de treure el talonari. "Des que va entrar en vigor l'ordenança, la Guàrdia Urbana ha posat 309 multes per anar sense samarreta. Una xifra molt petita si tenim en compte que la gran majoria dels turistes es tapen quan reben el primer avís dels agents." Però encara hi ha qui es resisteix. Són sobretot, gent jove. Bàsicament turistes que no entenen que NO es pugui anar sense samarreta per la ciutat. BENITO GRANADOS, sostcap de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella "Moltes vegades té a veure amb exhibir tatuatges o estats de forma idonis i per tant hi ha molta gent a qui li agrada fer-ho." Hi ha, però, qui es repensa la seva actitud quan veu que la cosa va de debò i que s'enfronta a una multa que, en molts casos, haurà de pagar a l'instant. Només aquest any ja s'han posat 33 sancions d'aquest tipus.

La modificació de la normativa de civisme, que va entrar en vigor al maig de 2011, prohibeix anar despullat als espais públics i transitar-hi en banyador o una altra peça de roba similar. La norma no s’aplica a les platges, a la zona nudista de la Mar Bella ni tampoc als carrers continguts al litoral com el passeig Marítim.

Durant aquests tres anys la Guàrdia Urbana ha posat 309 sancions. Abans d’efectuar les denúncies, que es consideren infraccions lleus, els agents avisen els ciutadans que no compleixen la norma i els demanen que es vesteixin d’acord amb l’ordenança. Si no hi accedeixen és quan els toca pagar les multes, que van dels 120 als 300 euros per seminudisme i de 300 a 500 per nudisme.

Segons la Guàrdia Urbana, la majoria dels turistes es tapen després de rebre el primer avís. Tot i així, encara hi ha algunes persones, sobretot joves, que no entenen la regla i s’hi resisteixen amb l’objectiu d’exhibir tatuatges o cossos en forma. En el primer trimestre de l’any s’han posat només 33 sancions.

La regulació es va aprovar el 2011 amb els vots de CiU i PSC, l’abstenció del PP i el vot en contra d’ICV-EUiA i ERC.