Són imatges d'un dels dispositius nocturns que Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra han fet al Front Marítim, on hi ha una important concentració de bars musicals i discoteques. Uns controls policials que s'han repetit setmanalment durant l'estiu. Gràcies a la intensificació de la pressió policial s'han detingut 127 persones, la majoria, per tràfic de drogues, però també per furts i robatori amb violència. ENRIC GARCIA, intendent cap de la comissaria de Ciutat Vella de Mossos d'Esquadra "Vam veure la necessitat d'intensificar aquest dispositiu que s'havia anat fent, amb més efectius i abarcant un ventall més ampli de delictes." L'actuació s'emmarca dins l'operatiu Eixos d'Oci Nocturn, en què, per primer cop els dos cossos policials han treballat conjuntament per millorar la seguretat i la convivència a diferents punts de Ciutat Vella. RICARDO SALAS, intendent de la Unitat Territorial de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana "És un dispositiu preventiu amb la voluntat d'anticipar-nos als problemes que es poden donar. Estem convençuts de que es nota, estem molt satisfets dels resultats i efectivament considerem que ha estat molt positiu i d'aquí la necessitat de continuar treballant en aquesta línia." L'operatiu seguirà actiu durant els propers mesos per mantenir la seguretat a la zona.

Els agents dels dos cossos han intensificat els controls a la zona del front marítim des del juny de 2012. L’augment de la pressió policial a la zona ha comportat la detenció de 127 persones en els darrers nou mesos. El desplegament, que s’ha fet especialment durant les nits de cap de setmana, ha vigilat la zona de discoteques i bars del front marítim.

En total s’han identificat 481 persones, de les quals s’han detingut 127. D’aquestes, 95 han estat retingudes per delictes contra la salut pública; 11, per ordres judicials de crida i cerca; 19, per delicte de furt; una, per receptació i una, per robatori amb violència.

En l’operatiu policial hi han intervingut agents de la Unitat Territorial de Ciutat Vella de la Guàrdia Urbana de Barcelona i de les comissaries de Ciutat Vella i Sant Martí del cos de Mossos d’Esquadra. El dispositiu Front Marítim es mantindrà actiu durant els propers mesos per tal de mantenir la seguretat en aquesta zona. Els responsables policials creuen que la presència continuada dels agents al front marítim ha fet augmentar de manera notable les detencions d’individus que furten les pertinences a persones que estan de festa.