El cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, ha assegurat estar “molt preocupat” per l’augment dels fets delictius amb violència, després del confinament a Barcelona. De fet, actes com l’intent de robatori ocorregut a la rambla del Raval a principis de juny (en què cinc persones van apallissar un jove per sostreure-li el rellotge) han dut la GUB a dissenyar un dispositiu específic per a Ciutat Vella, aquest estiu 2020.

En la presentació del pla d’estiu de la Guàrdia Urbana, Velázquez ha explicat que “posem el focus en una malla de punts conflictius de Ciutat Vella”, on la Urbana farà “un desplegament preventiu”, de reforç i coordinat amb els Mossos d’Esquadra, per intentar evitar els robatoris violents i el tràfic de droga.

Petició municipal a la fiscalia

Precisament per reblar la pressió contra els delinqüents violents, el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, ha explicat que ha demanat a la fiscalia que “es pugui acusar els culpables de pertinença a grups criminals”, en aquells casos de robatoris violents en grup. “No són robatoris ni furts normals, és una activitat violenta que pot tenir un tipus agreujat”, ha sentenciat Batlle.