Un ciutadà d’origen francès, Henry de Laguérie, ha denunciat que una patrulla de la Guàrdia Urbana li ha etzibat que “torni al seu país” després d’una discussió en ple confinament pel coronavirus. Segons ha explicat De Laguérie a betevé, aquest dimarts al migdia ha anat a passejar amb els seus fills de quatre i cinc anys “al costat de la plaja, a uns 700 metres de casa”, i en un moment ell s’ha assegut en una zona enjardinada mentre la canalla jugava.

En aquell moment, uns agents de la Guàrdia Urbana han cridat l’atenció de De Laguérie: “Ens han dit que això no és una festa, que havíem de marxar, que no podíem seure perquè havíem d’estar en moviment”. Segons ha narrat l’home —que és periodista i treballa per a mitjans francòfons—, aleshores ha començat una discussió que “ha pujat de to i m’han dit que els pares som uns irresponsables”. Tot ha acabat “quan s’han adonat que soc francès i m’han dit ‘si no estàs content, pots marxar'”. De Laguérie també se n’ha fet ressò a les xarxes.

L’Ajuntament no en té constància

betevé ha consultat fonts municipals sobre aquest episodi, però han explicat que el consistori no en té constància. Per la seva banda, l’home francès ha descartat denunciar els fets perquè “no he tingut temps d’agafar el número [de placa]”, però sí que ho ha posat en coneixement de la síndica de greuges de Barcelona.