El Diari Oficial de la Província ha publicat les bases de la propera convocatòria per accedir a la Guàrdia Urbana. L’Ajuntament només requereix pel que fa a l’edat ser major de 18 anys i no superar l’edat de jubilació. Així, ha eliminat la condició que fins ara no permetia opositar a qui tenia més de 35 anys.

En aquesta convocatòria s’oferiran 113 places d’agents de la Guàrdia Urbana. El termini per presentar-s’hi s’obrirà l’endemà que el procés de selecció s’anuncïi al Diari Oficial de la Generalitat i es tancarà 20 dies després. Alguns dels requisits que han de complir els candidats és per exemple tenir el graduat escolar, un cicle formatiu de grau mitjà o un títol equivalent. També es demana que tinguin el carnet de conduir.

Amb aquest canvi, l’Ajuntament respon a la recomanació de la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà. La síndica va titllar de “discriminatòria” aquesta condició i va argumentar que la Policia Nacional no imposa aquest llindar ni tampoc en el cos de Bombers de Barcelona. Vilà afegeix que les proves mèdiques i físiques que han de superar els aspirants són suficients per valorar qui és apte per entrar a la Guàrdia Urbana, sense tenir en compte l’edat.