PEDRO VELÁZQUEZ, intendent de la Guàrdia Urbana de l'Eixample "Les infraccions més importants que es poden detectar i que, afortunadament, no són moltes però que si que tenen molta importància són totes les relacionades amb la seguretat passiva i les mesures d'autoprotecció del propi edifici. Un exemple són les vies d'evacuació, totes les sortides han de funcionar perfectament perquè en cas d'una contingència les persones puguin sortir d'una manera fàcil cap a l'exterior del local."

El cos policial ha fet 87 inspeccions durant aquest mes per garantir que totes les festes de la nit de Cap d’Any es desenvolupin “amb seguretat”. Les infraccions que s’han detectat estan relacionades amb l’incompliment de llicència –per dur a terme activitats que s’han extralimitat al permís que té el local-, el mal funcionament dels extintors contra incendis –per exemple, extintors que no tenen la pressió correcta, que estan mal senyalitzats o no tenen la revisió al dia-, i el bloqueig total o parcial de les sortides d’emergència.

Un terç de les infraccions han estat per incomplir les mesures d’autoprotecció del local. Els controls també s’han centrat en el compliment de les normatives de protecció de menors, una publicitat no autoritzada pel consum indiscriminat d’alcohol i la convivència amb el soroll.

L’intendent de la Guàrdia Urbana de l’Eixample, Pedro Velázquez, ha subratllat que, tot i tractar-se d’imperfeccions “fàcilment detectables”, les vies d’extinció són “molt importants”. “Afecten la seguretat passiva i, en cas de contingència, les persones han de poder sortir fàcilment”, ha expressat. La campanya continuarà fins al dia de Cap d’Any, per comprovar que els locals de més concurrència pública hagin corregit les vulneracions.

En relació amb les festes no autoritzades, Velázquez ha celebrat que no se n’hagi detectat cap. Assegura que no es convoquen a Barcelona des de fa temps, però que no s’ha d'”abaixar la guàrdia” perquè la immediatesa de les xarxes socials pot mobilitzar molta gent amb poc marge de temps.