La Guàrdia Urbana va detenir cinc persones i va intervenir gairebé 60 quilos i 1.000 plantes de marihuana en un immoble de Sant Martí dimarts passat. Va ser en el marc d’una operació que, segons explica la policia en un tuit, es va iniciar arran del toc d’alerta d’un agent fora de servei.

A l’agent li va cridar l’atenció l’actitud vigilant de cinc homes que carregaven una furgoneta al carrer dels Almogàvers. També va percebre una forta olor de marihuana i, per això, va trucar al 112. Quan la patrulla policial hi va arribar, però, els homes van fugir i van atropellar un dels agents —que en va resultar il·lès. Paral·lelament, un altre grup d’agents es van quedar fent guàrdia davant del local, on es van atrinxerar alguns individus. Quan va arribar l’ordre judicial, els policies van accedir a l’immoble, on van trobar la plantació de marihuana i nombrosos instruments de cultiu i van detenir cinc persones.

Dues operacions més a Sant Martí

Es dona el cas que en els darrers dos mesos hi ha hagut dues intervencions policials més al districte de Sant Martí en què s’han intervingut grans quantitats de marihuana: una el 12 d’octubre, en què es van decomissar 1.880 plantes i 37 quilos de cabdells (la quantitat més gran de cabdells decomissada pel cos de policia barceloní) i una altra el 23 de setembre, en què es van decomissar 625 plantes de marihuana i es van detenir tres persones per un presumpte delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.