La Guàrdia Urbana ha decomissat 269 plantes de marihuana en un local del districte de Sant Martí gràcies a la col·laboració ciutadana. L’operació ha acabat amb dos detinguts com a presumptes responsables de dos delictes, un contra la salut pública per cultivar marihuana i un altre per frau elèctric.

El decomís es va realitzar aquest dijous passat, però la investigació ja feia dues setmanes que estava en marxa després que alguns veïns van alertar els agents d’una forta olor de marihuana a l’immoble que els provocava marejos i mals de cap. A partir d’aquest avís, la Unitat d’Investigació de la Guàrdia Urbana va sol·licitar una ordre judicial per accedir a l’immoble que els va permetre comprovar l’existència de la plantació.

En total hi havia 269 plantes al local amb un pes aproximat de poc més de 36 quilos i una producció anual que podia arribar als 700.000 euros. També hi havia 16 làmpares de sodi i 16 potenciòmetres elèctrics.

De fet, als dos detinguts se’ls acusa, presumptament, d’un delicte de frau de fluid elèctric que, a causa d’un elevat consum d’electricitat a partir d’una instal·lació precària, suposava també un alt risc d’incendi per a l’edifici. Se’ls fa responsables també d’un delicte contra la salut pública per cultivar marihuana.