L’operació l’han dut a terme conjuntament la Guàrdia Urbana i l’Agència de Salut Pública de Barcelona durant aquest mes d’octubre. Es tracta d’una mesura que pretén garantir que els aliments que es venen als comerços de la ciutat compleixin les mesures higièniques i sanitàries que estableix la normativa.

Les infraccions més habituals han estat les relacionades amb la documentació, els permisos, la senyalització obligatòria, la manca d’higiene i infraccions de la normativa d’elements de seguretat (instal·lacions elèctriques, extintors, llums d’emergència, etc.). Els establiments afectats només podran tornar a obrir si reparen les deficiències de conservació detectades i seran objecte d’un seguiment per part de l’Agència de Salut Pública de Barcelona.

Els locals per inspeccionar s’han determinat en funció de queixes rebudes a cada districte i segons observacions realitzades pels agents de les mateixes unitats territorials. Entre els establiments que s’han visitat hi ha restaurants, carnisseries, rostisseries i altres comerços alimentaris dels quals es tenia coneixement de l’elaboració i envasament de productes per a la venda minorista.