Una detenció cada tres dies. Aquest és la mitjana de detencions dels agents de la Guàrdia Civil que treballen a l’aeroport de Barcelona. Segons el balanç que han presentat, l’any passat van detenir 122 persones per diversos delictes. El tràfic de drogues, però, continua sent un dels principals maldecaps dels agents de l’aeroport. El 2014 la Guàrdia Civil va fer 505 intervencions per tràfic o tinença de drogues, i va detenir 56 persones. La cocaïna va ser la droga més detectada, amb 123 quilos. Precisament, una de les troballes més sorprenents van ser els sis quilos de cocaïna líquida que es van interceptar el passat mes d’octubre en un envàs que simulava contenir vi.

També el contraban de tabac continua ocupant bona part de l’activitat dels agents de la Guàrdia Civil. Només el 2014 es van fer 410 intervencions i es van intervenir 412.000 paquets i 6.000 puros. Entre les intervencions dels agents també destaquen les relacionades amb les divises no declarades dels passatgers. L’any passat es van fer 256 actuacions i es van intervenir divises per valor de més de cinc milions d’euros. Dels infractors, gairebé la meitat, 119 casos, eren de nacionalitat xinesa. Molts dels propietaris dels diners interceptats asseguraven desconèixer la normativa que obliga a declarar qualsevol quantitat de diners que superi els 10.000 euros.

Pel que fa a les intervencions més sorprenents hi ha les 19 relacionades amb el conveni CITES (el Conveni sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres). Un exemple, són les 15 cries de cobra dissecades que van arribar en vol de Frankfurt procedent del Vietnam, o els 21 quilos de fragments de coral.