El moviment d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme, conjuntament amb altres entitats i partits, han impulsat aquest diumenge una cercavila popular per reclamar barris lliures de feixisme. Els organitzadors havien preparat prèviament a la cercavila una xocolatada popular a la Guineueta. Quan han arribat allà, s’han trobat que a les escales hi havia una trentena de membres de Democràcia Nacional amb simbologia feixista que volien impedir l’acte. El grup d’ultres ha difós a les xarxes socials com cremaven una estelada i una pancarta d’ERC, i els mossos ho investiguen.

Finalment, els organitzadors han decidit tirar endavant l’acte tot i la presència de grups d’ultradreta, que han increpat i amenaçat la vintena d’antifeixistes que s’han concentrat.

Diversos col·lectius han fet una crida a les xarxes a què la gent s’acostés fins a Nou Barris per donar suport els grups antifeixistes. Primer han fet un esmorzar i posteriorment una cercavila pel barri per denunciar la violència feixista viscuda aquests últims mesos als carrers de la ciutat. La crida ha fet efecte i prop d’un centenar de persones s’hi han apropat.

Diversos agents dels Mossos i de la Guàrdia Urbana s’han desplegat per separar amb un cordó policial els dos col·lectius i evitar així possibles enfrontaments.

Finalment, la cercavila ha començat segons l’horari previst i ha recorregut els carrers de Nou Barris mentre es cridaven consignes antifeixistes. Han llegit un manifest i han denunciat les agressions que diuen que s’estan produint recentment per grups d’ultradreta.

L’acte ha estat organitzat pel moviment d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme, però ha comptat amb el suport de diverses organitzacions del barri així com de partits com Barcelona en Comú, la CUP o les JERC.

Els ultres cremen una estelada i una pancarta d’ERC

El grup d’ultradreta ha cremat una estelada i una pancarta d’ERC i han penjat les imatges al perfil de Twitter ‘Las Voces del Pueblo’. Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets tot i que, de moment, ningú ho ha denunciat.