L’AFA de l’Escola Pau Vila, situada en la frontera entre el barri de la Font de la Guatlla i el Parc de Montjuïc,  fa temps que reclama més manteniment i seguretat a la zona. Alguns dels seus problemes principals són les inundacions als accessos al centre o les plagues de rates i mosquits. L’Ely Joaniquet, membre de la comissió de camins escolars de l’AFA, considera que cal més coordinació per donar una resposta ràpida als problemes: “Ens hem trobat amb què a vegades ens deriven a un lloc, a un altre, i el que demanàvem és la creació d’un grup de treball que pugui coordinar tots aquests serveis públics per vetllar pel bon funcionament dels camins escolars i per la seguretat en l’àmbit educatiu”.

Suport d’altres centres i l’AFA

La proposta de l’associació de crear un grup de treball en l’àmbit educatiu es va aprovar en la darrera reunió del Consell del Parc de Montjuïc, on també es va presentar el Pla d’actuació 2019-2029. La iniciativa ha tingut el suport de centres i entitats com l’Institut XXV Olimpíada, l’Institut Bosc de Montjuïc, l’AMPA Escola Can Clos i l’Associació de Comerciants de la Marina, entre d’altres.

Objectiu: pla d’actuació permanent

L’objectiu del grup de treball que han proposat és “dur a terme un pla d’actuació permanent que coordini tots els serveis públics per garantir els bons accessos als centres educatius i esportius amb camins escolars segurs i ben senyalitzats, la neteja diària, la seguretat i el bon manteniment, amb carrers i espais de vianants adequats”.

D’aquesta manera, esperen que es puguin agilitzar els tràmits quan hi hagi un problema i es faci més seguiment a totes les zones escolars de la muntanya: “Cal un seguiment trimestral o anual, en les escoles del parc, per prevenció, perquè no pugui arribar un problema que sigui greu”, afirma Joaniquet.

Comissió de seguiment

Des del districte remarquen que la millora i manteniment dels camins escolars és una de les prioritats del nou pla d’actuació. A més, asseguren que el grup de treball es crearà durant les properes setmanes a la comissió de seguiment del Consell de Montjuïc