El grup d’investigació CREA de la Universitat de Barcelona han presentat una denúncia perquè diuen que, des que van publicar un informe sobre assetjament sexual i violència masclista a les universitats, han rebut insults i han estat increpats. Asseguren que la possible reincorporació d’un catedràtic presumptament implicat en un cas ha agreujat la situació.

El grup de recerca especialitzat en temes de gènere i assetjament afirma que el fet de destapar el fenomen a la universitat, l’any 2004, se suma al fet d’haver denunciat alguns casos. Tot plegat, diuen, ha agreujat la situació. Alerten, a més, que les presumptes injúries i calúmnies en blocs i a les xarxes socials, en què se’ls acusa de ser una secta, són insostenibles. És per aquest motiu que han presentat una querella al Jutjat d’Instrucció número 12 que ha estat admesa a tràmit.

Segons Mar Joanpere, membre de la Xarxa de Víctimes de Violència de Gènere a la Universitat, amb la possible reincorporació d’un catedràtic de la UB que va ser acusat d’assetjament, els insults han augmentat. Joanpere justifica el fet d’exposar el cas a la premsa perquè considera que “s’ha d’escoltar la veu de les víctimes, no dels que assetgen”. Des del grup de recerca acusen la UB de no haver actuat amb prou celeritat en un dels casos d’assetjament, i insinuen que no han rebut suport per part de la universitat que, de moment, no s’ha pronunciat sobre els fets.