El Grup Caliu ha organitzat una protesta aquest dimecres a la tarda per exigir a l’Ajuntament una seu nova i definitiva. Caliu és una entitat social del barri de Sant Gervasi que atén persones amb diferents discapacitats oferint activitats d’oci i culturals. L’any 2013 es va traslladar a la seu actual del carrer de Pàdua amb un contracte amb el propietari del local per cinc anys, i cinc més de prorrogables.

Ara que ja han passat els primers cinc anys, el propietari ha decidit rescindir el contracte. Els responsables del Grup Caliu diuen que ho ha fet de forma unilateral i amb un marge de temps molt curt. Això ha fet que no els donés temps a trobar un nou lloc on desenvolupar la seva activitat.

Dificultats per trobar local nou

L’entitat explica que es troben amb dos problemes a l’hora d’aconseguir un altre local. D’una banda, dificultats per trobar un espai adaptat a la normativa municipal d’accessibilitat o els diners per fer les reformes pertinents; i de l’altra, la impossibilitat de fer front als preus dels lloguers actuals.

Fins ara, Caliu ha estat finançat per tres vies: els diners propis obtinguts de les quotes dels associats, els ingressos per part de l’Administració pública (Generalitat i Ajuntament) i els fons privats provinents d’obres socials d’entitats bancàries i altres fundacions.