El Grup Caliu, una entitat d’oci per a persones amb discapacitat i intel·lectual, està en perill de desaparèixer després de 28 anys d’activitat. A finals de l’any passat els van comunicar que no els renoven el contracte de lloguer del local on fa cinc anys que estan. El contracte acabarà el 15 de setembre i han de marxar. Per això s’han vist obligats a engegar la campanya de micromecenatge “Defensem l’Ateneu Divers” per poder seguir la seva activitat d’oci inclusiu al barri, que té 150 usuaris.

Volen aconseguir 30.000 euros

Els diners aniran destinats o bé a l’entrada de la compra d’un local o bé a la fiança d’un nou local de lloguer i les obres de condicionament corresponents. L’entitat està oberta a les dues opcions però el que més li importa és tenir una seu permanent que els doni estabilitat, ja que la seva tasca de lleure també implica fer teixit comunitari i està oberta a la resta del barri.

Demanen la implicació de l’Ajuntament

Des que van saber que no els renovaven el contracte de lloguer s’han mobilitzat i han tingut diverses reunions amb l’Ajuntament en què el consistori ha expressat la voluntat d’ajudar-los. Ara, però, amb la finalització imminent del contracte, el proper setembre, demanen que passin de les paraules als fets. Consideren que ofereixen un servei d’oci inclusiu únic a la ciutat en què l’Administració s’hauria d’implicar.