El violinista i compositor barceloní Joan Manén va iniciar l’any 1954 el projecte de construir un auditori que havia de rivalitzar amb els grans escenaris de l’òpera a la ciutat. Cinc anys més tard, però, Manén va perdre la principal font d’ingressos i va haver d’abandonar l’obra de l’auditori, que va quedar a mig construir. La família Balaña va comprar el terreny l’any 1962, però l’edifici, a mig es va anar degradant fins que el 2000 els veïns van aconseguir que fos enderrocat.

A partir d’aquell moment el Grup Balaña es va comprometre a tirar endavant el nou cinema, que finalment s’inaugurarà el proper divendres 20 de desembre. El nou Balmes Multicines té capacitat per a 1.661 persones repartides en 12 sales, la més gran de les quals té 234 butaques i està equipada amb la tecnologia de so Dolby Atmos. El cine també tindrà una cafeteria interior per als clientsUna de les característiques més definitòries del nou cinema del Grup Balaña és que està pensat perquè totes les pel·lícules que s’hi projectin formin part del circuit comercial però en versió original.

Les entrades per a les sessions inaugurals del dia 20 valdran totes un euro, i es poden reservar des d’aquest web. Una vegada efectuada la reserva, es podran recollir les entrades a la taquilla del cinema el dijous 19 de 17 a 22 h i el mateix divendres 20 a partir de les 15 h. L’elecció de la pel·lícula que es vol veure, la sessió i el seient es farà per ordre d’arribada a l’hora de recollir les entrades.