LAIA ORTIZ, tinenta d'alcalde de Drets Socials "S'integren diferents perfils, des d'advocats, des de capacitat d'intervenció social, arquitectes, per veure quina és la situació en què es troben les famílies i poder fer aquesta activitat de mediació. Enteníem que aquí no és tasca de serveis socials fer tasca de mediació amb propietaris o amb entitats bancàries, sinó que calien especialistes."

La creació del grup s’ha anunciat aquest dimarts al Consell de l’Habitatge Social de Barcelona, que ha reunit un centenar de representants d’entitats del sector, de les administracions públiques i dels bancs. La Unitat contra l’Exclusió Residencial coordinarà els serveis municipals i vetllarà perquè es compleixi la llei contra la pobresa habitacional i energètica, és a dir, sancionarà les entitats financeres que tinguin pisos buits i no ofereixin lloguers socials. A més, acompanyarà les famílies que tinguin una ordre de desnonament i alliberarà els serveis socials d’aquest assumpte. La tinenta d’alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, creu que amb aquestes actuacions “es pot guanyar temps per trobar millors solucions per a les famílies“. Fins ara hi havia una persona dedicada a l’assumpte per a tota la ciutat, i una altra per als desnonaments de Nou Barris.

Balanç de la compra d’habitatge social

El govern municipal també ha fet balanç. Ha explicat que el 2015 es van adquirir 158 pisos per fer-ne habitatge social, la majoria a Ciutat Vella. A més, ha afegit que en el proper mes espera aconseguir 200 habitatges d’entitats financeres que se sumarien als 200 que ja ha cedit la Sareb a l’Ajuntament.