ASSUMPTA RICART, cap del Servei d'Urgències del Vall d'Hebron "Triguem, tenim molts pacients pendents d'ingrés, hi ha retards per sobre dels que voldríem però es garanteix l'assistència, especialment en els casos de major priorització, les proves es van fent, però no hem de negar que és una situació molt difícil."

Es tanca una de les setmanes amb més incidència de grip dels darrers anys. S’espera que a partir d’ara l’epidèmia vagi a la baixa, però encara aquest divendres als serveis d’urgències del Vall d’Hebron hi havia un entrar constant de pacients que hi arribaven amb ambulància o a peu.

Una grip, a més, que enguany ha estat molt més virulenta i que causa més complicacions, fet que suposa més proves i més ingressos. Les hores d’espera en els pacients menys greus ha arribat a superar les cinc i sis hores. Els greus s’atenen de manera immediata.

Els CUAP reben 9.000 visites coincidint amb l’epidèmia de grip

Els serveis d’urgències d’atenció primària també han notat un increment de les visites per l’epidèmia de grip. Si durant la primera setmana de febrer els centres van realitzar 613 visites diàries de mitjana, entre el 9 i el 15 de febrer, aquesta xifra es va elevar fins a les 674.

En total, durant la primera setmana d’epidèmia, els CUAP de la ciutat van fer 4.289 visites i la setmana següent, en van ser 4.716. Així doncs, l’activitat a les urgències d’atenció primària s’ha incrementat un 10%. Al centre d’Horta és on més s’ha accentuat l’augment de visites entre les dues primeres setmanes de febrer, passant de 603 a 738 (22,39%), seguit del Cotxeres amb un increment del 14,47% i el de Sant Martí (7,74%).