habitació d'hotel a Barcelona

El Gremi d’Hotels de Barcelona s’ha coordinat amb la Creu Roja, que gestiona l’arribada i l’allotjament de les persones refugiades, i ha ofert places d’hotels a les persones que fugen de la guerra. Concretament han cedit l’Hotel Derby, proper a l’estació de Sants: “Si fos necessari l’Hotel Derby podria ser un punt d’aterratge dels refugiats”, explica Jordi Clos, president del gremi. Aquesta opció, que encara no s’ha activat i que rebria els refugiats que arriben en tren a Barcelona a través de l’estació de Sants, ja l’havia avançat la Creu Roja al programa ‘bàsics’.

Segons el Gremi d’Hotels de Barcelona, s’han habilitat prop de 3.000 places en una vintena d’establiments entre la ciutat de Barcelona i les comarques que l’envolten. La solució d’allotjament no acaba aquí. El gremi vol seguir aportant: “Mentre sigui necessari continuarem col·laborant per habilitar i aglutinar allotjament de llarga estada en establiments turístics”, afirma Joan Clos.

El gremi ofereix feina als refugiats

Amb la previsió que les persones refugiades poden quedar-se un temps al nostre país, el Gremi d’Hotels de Barcelona obre la porta a donar feina a ucraïnesos que vulguin treballar en el sector hoteler i encaixin amb el perfil laboral que s’ofereix.