La transformació del recinte firal de Montjuïc anunciada per l’Ajuntament de Barcelona no ha agradat gens al president del Gremi d’Hotels, Jordi Clos, que lamenta que “perdem el patrimoni visual de la Fira Internacional del 29”. La proposta municipal preveu enderrocar el pavelló que ara hi ha a la confluència del Paral·lel amb el carrer de Lleida (que està flanquejat per les columnes) per fer-hi habitatge públic i equipaments.

Clos, però, creu que “s’hauria pogut mantenir aquell monument que tenim a la ciutat i fer-ho al darrere”. Fonts municipals han matisat a betevé que les columnes que fan de façana al pavelló que s’enderrocarà no formen part del complex històric de la Fira del 1929 sinó que corresponen a una actuació posterior dels anys 80. Si seguiran dempeus o no és una incògnita que no es detallarà fins que s’aprovi la modificació del Pla General Metropolità en aquest àmbit.

Estic convençut que si un empresari privat hagués plantejat esfondrar totes les columnes, l’haurien titllat de boig
Jordi Clos, president del Gremi d’Hotels de Barcelona

Clos també ha lamentat que amb la proposta de transformació del recinte firal no tiri endavant el projecte de fer un gran complex museístic a Montjuïc. En aquest sentit, ha reivindicat tenir “explosions que emocionin i creacions d’activitats que faci que Barcelona torni a ser capdavantera”. El president del Gremi d’Hotels ha lamentat que “no només no hem permès a l’Hermitage que vingués, sinó que aquesta idea [l’illa dels museus] ha quedat desvirtuada, oblidada”.

La remodelació del recinte firal de Montjuïc preveu destinar el Pavelló de Victòria Eugènia, per damunt de la Font Màgica, a l’ampliació del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).