L’acadèmia Granés Batxillerat commemora sis dècades i, per celebrar-ho, aquest dijous ha organitzat una festa amb professors i exalumnes. Fins al passatge de la Concepció, a la Dreta de l’Eixample, s’hi han apropat un centenar de persones, que han viscut l’emoció de retrobar-se amb antics companys d’aules. [Imatge: Josep Maria Andreu]

Fundat l’any 1954, Granés Batxillerat és un centre educatiu privat de la Dreta de l’Eixample que prepara els alumnes per accedir a la universitat. L’escola es va inaugurar l’any 1954 amb l’objectiu de preparar alumnes que volien accedir a l’escola tècnica superior. Des de llavors, ha ampliat l’oferta educativa i ofereix ara tres modalitats de batxillerat: ciències i tecnologia, humanitats i ciències socials i arts escèniques.

En referència a l’evolució de l’educació, l’exprofessor del centre Juanjo Monferrer ha explicat que “el món acadèmic és un reflex dels canvis socials” i ha dit que els programes i les innovacions didàctiques s’han adaptat als nous corrents arribats de la universitat. La filla del fundador de l’escola, Rosa Maria Granés, ha detallat que es tracta d’una empresa familiar amb un lema: “pensar, sentir i respectar”. Per això, ha dit, des de l’escola s’ensenya els alumnes a pensar i s’intenta facilitar-los la incorporació al món universitari. L’acte, conduït pel secretari de l’acadèmia, que fa 45 anys que treballa al centre, ha finalitzat amb música en directe i un piscolabis.