BELEN GIMÉNEZ, responsable de Comunicació del Banc dels Aliments de Barcelona "La UE per a 2015 la previsió d'entrega d'aliments és en dues fases només. 2014 han estat tres fases, la darrera fase ha estat el setembre de 2014. El problema que tenim de cara a 2015 és que no hi ha una entrega garantida d'aliment bàsic fins al juny de 2015. Tenim un forat de mesos, on no hi ha una entrega garantida d'aliments i aquí juga un paper clau el Gran Recapte per intentar poder omplir les prestatgeries i garantir la distribució d'aquests aliments bàsics durant aquests mesos." "Es podrà estirar durant aquests mesos?" "Ho intentarem. Farem fins on arribem i en el moment que la prestatgeria es quedi buida ens tornarem a mobilitzar per intentar aconseguir els aliments."

El Gran Recapte ja té els 20.000 voluntaris mobilitzats per engegar el 28 i 29 de novembre a tot Catalunya. Segons Belén Giménez, l’edició d’enguany es marca com a objectiu que “ompli les prestatgeries” perquè de cara al pròxim any “tenim un forat de mesos, en què no hi ha una entrega garantida d’aliments”. Això passarà el 2015, perquè la freqüència d’entrega d’aliments que fa la UE passarà de tres a dos cop l’any, tot i que no hi ha un descens en la quantitat dels aliments que es lliuraran.

Giménez ha alertat que els mesos crítics poden ser els de la primavera, just abans que arribi l’ajuda de la UE. “Si la prestatgeria es queda buida, tornarem a mobilitzar-nos”, ha dit Giménez. La responsable de Comunicació de l’entitat ha explicat que mantenen converses amb l’Administració per intentar que el repartiment d’aliments des d’Europa sigui més “esglaonat”. A la província de Barcelona, el Banc dels Aliments ha incrementat l’atenció a les persones, i ha passat de les 146.000 el 2013 a les 153.000 persones d’enguany.