Buidar banyeres, classificar, empaquetar... pràcticament mig miler de voluntaris per torn fan possible aquesta feina. Un no parar des de les nou del matí i fins a la mitjanit. Al final del dia hauran passat per aquí 1.500 voluntaris. "Estic molt orgullós de la feina que estem fent aquí i estic molt content de participar amb tota aquesta gent." "És sempre una tasca molt reconfortant el poder ajudar en uns moments així." "Me siento muy bien, siento que estoy contribuyendo mucho ayudando a clasificar los productos para que lleguen en las mejores condiciones o todo el mundo." "Activitat frenètica al magatzem del Prat de Llobregat, aquí arriben els aliments recollits a la demarcació de Barcelona. Gent gran, joves, nens, famílies senceres han vingut fins aquí per col·laborar en un recapte que, tot apunta, batrà un rècord històric." EDUARD ARRUGA, president del Banc dels Aliments "Hem fet curt amb les banyeres que hem posat a disposició dels punts de recollida, nosaltres creiem que els quatre milions que ens haviem posat com a objectiu, s'han assolit i segurament superat." La pluja no han estat, doncs, un impediment perquè aquest matí veïns dels diferents districtes de la ciutat s'acostesin al mercat més proper per fer les seves donacions. En supermercats, com aquest de Sant Martí, hi ha hagut un degoteig constant de clients que, durant tot el dia, han contribuït a deixar plenes a vessar les banyeres que s'han col·locat durant dos dies a la porta d'un miler d'establiments arreu de la ciutat. Satisfacció per a tothom: els voluntaris, els ciutadants que contribuixen a aquesta causa i, sobretot, les 250.000 persones que gràcies al Gran Recapte tindran un plat calent aquest hivern.

Segons el president del Banc dels Aliments, Eduard Arruga, “el temps, sigui bo sigui dolent no modifica les actituds de les persones, no modifica el cor dels que poden donar, saben que tenen un deure, un compromís'”. Per això, afegeix, “no ens importa que plogui, volem que ploguin aliments per les persones que els necessiten”.

L’any passat, el Gran Recapte va acabar recollint més de 3.600 tones d’aliments. El repte per a aquest any era superar les 4.000 tones, perquè el nombre de persones que mengen gràcies a les entitats benèfiques que distribueixen el menjar del Banc dels Aliments no para de créixer. Aquest 2014 s’ha arribat a les 154.000 persones a la província de Barcelona.

Aquest dissabte al matí, a mercats com el de Sant Andreu, les donacions eren força irregulars, amb estones molt tranquil·les i d’altres que ho eren menys. En canvi, al supermercat Bonpreu del carrer d’Andrade, a Sant Martí, ha estat un degoteig constant de gent que s’ha apropat a fer les seves donacions. A les 12 del migdia, la “banyera” que han posat a primera hora del matí, amb capacitat per a 400 quilos de menjar, ja estava plena a vessar.

Totes les capses que s’han omplert a la província de Barcelona han estat traslladades a una nau del Prat de Llobregat, des d’on es fa la selecció d’aliments fins al 23 de desembre. Buidar “banyeres”, classificar, empaquetar… pràcticament mig miler de voluntaris per torn fan possible aquesta feina. Un no parar des de les nou del matí i fins a la mitjanit. Al final del dia hauran passat per allà 1.500 persones. En total, més de 20.000 voluntaris han fet possible el Gran Recapte d’enguany a tot Catalunya.

El seguiment del Gran Recapte a les xarxes socials es pot fer amb l’etiqueta#granrecapte2014 al perfils de Twitter del @Gran Recapte i el @BancAlimentsBcn.