L’Ajuntament de Barcelona retirarà definitivament les llambordes de la plaça de Mons aquest estiu, segons ha pogut saber betevé. Fa dos anys que es va estrenar la reforma de la plaça, reutilitzant les lloses que ja hi havia, però en poc temps s’han malmès i per això el districte de Gràcia ha decidit tornar a fer obres per treure-les i asfaltar la calçada.

La plaça, a tocar del viaducte de Vallcarca i just on comença el barri del Coll, es va transformar i va deixar enrere la rotonda que hi havia hagut sempre i les voreres estretes, cosa que va permetre guanyar espai per al vianant. S’hi van recol·locar les llosetes que hi havia, per mantenir el caràcter singular, tallades i recol·locades sense irregularitats, per evitar incidents i apaivagar el soroll, que eren les queixes recurrents del veïnat.

Les llambordes, malmeses pel pas dels vehicles

Finalment, la reforma no ha funcionat. Un any després de les obres, les llambordes ja estaven trencades pel pas constant dels vehicles, en un punt clau per a la mobilitat dels barris de Vallcarca i del Coll. Alguns veïns de seguida es van queixar del mal resultat de la remodelació feta. Veien poc encertat que es mantinguessin uns elements al paviment que, a més, havien fet allargar les obres.

llambordes plaça mons

L’anunci s’ha fet aquest dijous al consell de barri del Coll. El conseller Àlex Monllaó ha assegurat que les obres de millora del paviment de plaça de Mons es faran aquest estiu. L’Associació de Veïns del Coll, que s’havia mostrat descontenta amb la nova reforma, feia anys que demanava posar-hi asfalt i llestos.