El govern de la Generalitat relaxarà les mesures a partir del 24 de maig, per la bona evolució de la situació epidemiològica. Segons ha avançat la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés, s’ampliarà l’aforament a la cultura fins al 70 %. També els comerços i les universitats amplien aforament i passen del 30 % actual fins al 50 %, i es permetrà l’obertura de la restauració a partir de les sis del matí.

A més també es podran reprendre congressos i convencions sense una autoritzacio expressa. També s’amplia de 6 a 10 persones el límit màxim de persones en l’educació no reglada i del lleure. Durant aquest setmana, però, i mentre no s’arriba al 24 de maig, es mantindran les mesures vigents fins ara, i que van entrar en vigor el 9 de maig.

Vergés: “La situació està controlada”

Vergés assegura que “la situació està controlada” i que considera que és “improbable” que es produeixi un rebrot. Ha explicat que amb la “vacunació intensa” que s’està fent amb 400.000 vacunacions a la setmana i amb l’augment de vacunació al juny és difícil que la situació empitjori.
Tot i això, no veu convenient avançar debats sobre la flexibilització de l’ús de la mascareta. També alerta que les coses poden canviar. “Fins que la pandèmia no hagi acabat a nivell mundial, sempre hi pot haver una variable que pugui impactar al nostre país”, assegura.

Pel que fa a l’obertura d’un punt de vacunació massiva al Camp Nou, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha confirmat que es farà “properament”, tot i que no n’ha concretat la data.

Sàmper recorda que les mesures són vigents també a les nits

Sobre les nits dels caps de setmana sense toc de queda, el conseller d’Interior en funcions, Miquel Sàmper, ha fet una crida perquè la ciutadania respecti les mesures vigents. «És evident que es pot sortir, s’ha de sortir, però les mesures que tenim vigents ho són tant per les cinc de la tarda com per les tres de la matinada», afirma.

Des del passat diumenge, 9 de maig, els ciutadans poden sortir al carrer més enllà de les 22 h, ja que amb la fi de l’estat d’alarma també van quedar sense efecte el toc de queda i el confinament perimetral. Això va provocar algunes aglomeracions al carrer el cap de setmana passat que no es van poder evitar tot i el dispositiu policial que es van posar en marxa i que es repetirà aquesta setmana.