Continua el mutisme del govern de la Generalitat sobre quan anunciarà les noves restriccions per frenar l’increment de contagis de la covid. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que ho explicaran “tant aviat com sigui possible”, però que cal donar temps als treballs tècnics que han d’acabar de perfilar aquestes mesures. “Ho intentem avui o demà”, ha dit Vergés davant la insistència dels periodistes. Vergés, però, va anunciar dimecres que s’hauran de fer “passos enrere” en la reobertura.

Justament d’aquí a unes hores, a les 6 del matí del divendres ha d’entrar en vigor el confinament comarcal de cap de setmana, en substitució del confinament municipal, sense que el govern hagi concretat encara res sobre aquesta mesura.

Les mesures que calgui, “impopulars o no”

Vergés, que ha tornat a apel·lar a la responsabilitat individual, ha assegurat que el govern prendrà les mesures que s’ajustin a la realitat, “impopulars o no”, ha afirmat. “Que ningú es prengui res en aquesta epidèmia com a un càstig”, ha demanat la consellera, després que alguns mitjans de comunicació apuntin que la restauració podria ser una de les afectades.

Segons aquests mitjans, el govern es planteja limitar els horaris de bars i restaurants només al servei d’esmorzar, dinar i sopar, i que estigui tancats entre hores. També estudia mantenir el confinament municipal de cap de setmana, i no aplicar el confinament comarcal, com estava previst a partir d’aquest divendres a les 6 del matí.

Es manté el confinament perimetral de Catalunya per Nadal

La consellera de Salut ha afirmat que es mantindrà el confinament perimetral de Catalunya durant les festes de Nadal, de manera que no es podrà viatjar a d’altres comunitats autònomes. La mesura, inclosa en el pla de Nadal del ministeri de Sanitat, no inclou els viatges per veure familiars, que estaran permesos. Tot i això, Vergés ha insistit a la població que cal prescindir de tota la mobilitat “que es pugui evitar”.