Després d’un curs en modalitat en línia i algunes classes o pràctiques semipresencials, el Ministeri d’Universitats treballa en un escenari per al curs 2021/2022 marcat per la tornada a la presencialitat. Això sí, amb “mesures extraordinàries” de protecció sanitària i sempre que la situació epidemiològica no empitjori.

El ministre d’Universitats, Manuel Castells, ha assegurat que aquesta és “la idea” amb què treballa però que la decisió definitiva no es prendrà fins al mes d’agost en les reunions que l’Administració de l’Estat mantindrà amb les autonomies i els rectors de les universitats.

No abandonarem la mascareta, les finestres s’hauran d’obrir, hi haurà distància física… La pandèmia no s’ha acabat”, ha afegit Castells.

Al juny, exàmens presencials

Castells també ha explicat que, en l’escenari més immediat, els exàmens universitaris del mes de juny seran presencials “si no hi ha un canvi radical i imprevisible”, i que seguiran un protocol específic de seguretat que ha fixat el Ministeri de Sanitat. Tot plegat, amb l’objectiu d’evitar les imatges d’aglomeracions que es van veure en algunes facultats en els exàmens semestrals del gener i febrer, i que van encendre els ànims d’alguns estudiants i sindicats de professorat.

Valorant la vacunació dels professors per la selectivitat

D’altra banda, el ministre d’Universitats ha afirmat que el Ministeri de Sanitat i les autonomies estan valorant la possibilitat de vacunar els professors universitaris que participin en la selectivitat, una qüestió que “està considerant” la Ponència de Vacunes i que “depèn dels experts”. Per tant, encara no està decidida ni depèn del seu departament, ha dit Castells.