El govern de la Generalitat començarà a fer inspeccions “en els pròxims dies” sobre com s’està aplicant el passaport covid per entrar als establiments de restauració, els gimnasos i les residències. Segons ha anunciat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, aquestes inspeccions es faran de forma “aleatòria”, i es duran a terme en dispositius específics tant dels Mossos d’Esquadra com de les policies locals, que actuaran de forma coordinada. Les inspeccions també es podran fer a requeriment d’algunes de les parts.

Després de l’adaptació, ara toca el compliment

Plaja ha explicat que els primers dies de l’ampliació del certificat de la covid han transcorregut “sense incidències remarcables”. Tot i això, el govern creu que després d’aquest període d’adaptació i divulgació de la mesura, ara cal vetllar perquè es compleixi correctament. L’objectiu de les inspeccions, ha dit la portaveu, “és millorar si encara és possible l’ús d’aquest certificat”.

D’altra banda el govern també ha anunciat que redactarà una nova resolució per demanar al TSJC ampliar l’aplicació del certificat de la covid durant 15 dies més, és a dir, fins al 24 de desembre. L’obligatorietat del certificat, però, es mantindrà en els mateixos sectors que actualment, i no s’ampliarà a altres àmbits com el cultural. “No es preveu ara mateix ampliar l’ús del certificat a altres àmbits”, ha assegurat Plaja.