illa contenidors

L’AV Gòtic considera ja un “problema cronificat” la manca de contenidors al barri. Actualment asseguren que n’hi ha una trentena però cap d’específic per a restes de rebuig ni d’orgànic, i que es troben als extrems del barri. En un comunicat, l’entitat reclama la instal·lació de prop de 60 punts de recollida selectiva, per tal que el veïnat pugui separar la brossa. Proposen per a aquests contenidors vuit ubicacions que han traslladat a un mapa.

Mapa publicat al comunicat de l’AV Gòtic amb els contenidors actuals i els que reclamen

En algunes zones del barri fa anys que es fa una recollida porta a porta, que no té res a veure amb la que s’han introduït a Sant Andreu i Sarrià. Els veïns critiquen que aquest mètode no permet fer reciclatge perquè les bosses es baixen indistintament i durant la recollida “acaben totes al mateix contenidor”.

Sense contenidors perquè els carrers són estrets

Segons l’Ajuntament aquesta recollida bossa a bossa fa anys que funciona en les zones del Gòtic on no és possible instal·lar contenidors, perquè els carrers són massa estrets.

L’Associació de Veïns del Gòtic posa en dubte la justificació de l’Ajuntament perquè asseguren que aquest fet no és un problema en altres barris. També creuen que al darrere hi ha interessos econòmics per no malmetre la “imatge bucòlica que es ven del barri”.

Amb aquesta situació, aquest dijous tornaran a treure el problema al Consell de Barri de Ciutat Vella. “És un tema recurrent als consells de barri, se n’ha parlat molt però seguim igual”, afegeix Elisenda Coll, de l’AV Gòtic.