L’Ajuntament de Barcelona està decidit a disminuir el nombre d’abandonaments de gossos i gats, que any rere any és superior. Per fer-ho, l’11 d’abril va començar una campanya cridanera amb la instal·lació d’una vintena de gossos de formigó repartits per la ciutat. Després d’una vintena de dies, els responsables asseguren que la iniciativa ha tingut un fort impacte entre la ciutadania que s’ha traduït en un augment de les trucades al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona.

L’esterilització com a eina per reduir els abandonaments

El consistori, però, afirma que no n’hi ha prou amb la campanya i apunten a l’esterilització com una de les millors solucions per fer minvar la xifra d’animals sense llar. La raó és que la primera causa d’abandonament a tot Catalunya és la tinença de cries no desitjades. En el cas dels gats, entre el juny i l’agost i també a la tardor és quan es produeixen més abandonaments coincidint amb les èpoques de zel. Per contribuir-hi, des d’aquest any totes les transaccions d’animals de companyia s’han de fer amb l’esterilització obligatòria.

Els gossos adults o potencialment perillosos tenen poca sortida

Un dels grans problemes que tenen al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia és l’adopció de gossos en edat adulta o de races potencialment perilloses. De fet, hi ha més d’una setantena d’aquests animals que duen més d’un any a les seves instal·lacions i, en algun cas, més de 12 anys.

Retiren les figures de formigó

Les 20 figures de formigó amb forma de gossos de la campanya municipal s’han hagut de retirar per diferents actes vandàlics i per netejar-les. El consistori té previst tornar-les a ubicar en un futur repartides pels districtes de Barcelona.