Un gos de raça considerada potencialment perillosa, que anava deslligat i sense morrió, va mossegar un nen de set anys aquest diumenge. Els fets van passar al carrer del Pedraforca, número 90, en un parc infantil. La mare passejava mentre els seus dos fills jugaven a l’interior del parc infantil. Cap a les 16 h, un gos gran d’una raça considerada potencialment perillosa, va saltar el tancat i va atacar el nen al braç i a la cama. Segons la família del ferit, el propietari del gos va intentar separar l’animal del nen.

La Guàrdia Urbana va rebre un requeriment i quan van arribar al lloc van comprovar que el menor tenia diverses mossegades a diferents parts del cos. L’infant ferit va ser atès per una ambulància del Servei d’Emergències Mèdiques que el va traslladar a l’hospital de la Vall d’Hebron en estat lleu. Allà li van cosir les ferides amb diversos punts de sutura. No va haver de ser ingressat al centre tot i que ha d’anar al CAP del barri perquè li realitzin les cures.

Sense llicència ni assegurança

El noi que passejava l’animal era un menor de 16 anys, tot i que l’ordenança de protecció i tinença d’animals potencialment perillosos obliga a que els passegi almenys una persona major d’edat. El jove duia el gos sense lligar, sense morrió, sense assegurança, sense xip i sense la pertinent llicència de gossos perillosos.

La Guàrdia Urbana va sancionar el jove per incomplir l’ordenança, davant la mare que va acudir després. També s’està investigant el menor per un presumpte delicte de lesions per imprudència greu.