En Josep Agrest és un home jubilat que té cura d’un hort al barri de Sant Genís dels Agudells que s’ha convertit en el centre d’atenció dels veïns. El motiu, uns gira-sols gegants, de gairebé tres metres. Una mida gens habitual. Agrés conrea l’hort des de fa 17 anys i assegura que hi ha plantat més de 1.000 varietats de plantes i hortalisses diferents. Afirma que l’espai és el seu estudi d’agricultura i que la clau perquè els gira-sols hagin crescut tant és que no els falti aigua, que la terra estigui ben abonada i tenir-ne molta cura.

Passió per l’agricultura

Va néixer el 1934 al barri de les Corts de Barcelona i va créixer en cases d’acollida fins que als 14 anys va començar a fer de pagès a Mataró. Va ser en aquell moment quan en Josep va connectar per sempre amb l’agricultura. Després de fer el servei militar, va tornar a Barcelona, va formar una família i es va establir al barri de Montbau. Des d’aleshores i durant la seva vida laboral va compaginar la passió pel camp amb diferents feines, principalment relacionades amb la cuina i la restauració.

Aquest hort és un privilegi, m’hi sento molt bé, molt a gust. Hi treballo, faig les coses a la meva manera i és un petit estudi d’agricultura
Josep Agrest, horticultor

En jubilar-se li va sorgir la possibilitat de fer créixer un hort de 200 metres quadrats al carrer de Natzaret, al barri de Sant Genís dels Agudells. Explica que hi treballa cada dia aproximadament cinc hores i que experimenta amb diferents varietats vegetals. Té diversos clients entre els veïns de l’entorn i ara vol trobar una cooperativa que l’ajudi a vendre i distribuir els productes.