Els responsables del Gimnàs Social Sant Pau han presentat un escrit al jutjat demanant que endarrereixi el desnonament de l’equipament fins al 30 d’abril. Ara per ara, la data marcada per la justícia per al desnonament del Sant Pau és el 20 de gener, tal com es va fer públic al setembre.

En l’escrit registrat, el Sant Pau al·lega la “necessitat d’atendre el servei de dutxa i de menjar per a les persones sense sostre”, en el marc de l’emergència de la covid-19. De fet, assegura que cada dia s’atenen més de 150 persones “sense cap recurs econòmic” i, per això, remarca que la petició d’ajornar el desnonament respon “exclusivament a una causa de marcat interès social”.

A banda d’això, el Sant Pau també ha abonat a la propietat els deutes que tenia fins al moment (9.200 €, segons l’escrit), i s’ha compromès davant de notari a pagar 11.200 € més, corresponents a les rendes fins al 30 d’abril.

Un conflicte que ve de lluny

El desnonament és, aparentment, l’últim capítol previst per al Sant Pau, després d’un llarg estira-i-arronsa entre els responsables del gimnàs social i la propietat de l’immoble —la família Samaranch— , que vol recuperar el local.

L’amenaça del desnonament es remunta al novembre del 2016 arran d’uns impagaments i, des d’aleshores, els promotors de l’entitat han endegat diferents iniciatives per evitar que el Sant Pau hagi de tancar. A banda d’organitzar activitats com una gran cadena humana, també ha pressionat els partits polítics i l’Ajuntament perquè entomin el conflicte i hi trobin una solució.

L’Ajuntament manté converses amb la propietat

Arran d’aquesta pressió, el ple municipal va acordar el maig del 2018 comprar l’immoble del gimnàs per fer-hi habitatge públic. Ara bé, quasi dos anys i mig més tard de l’acord, el Sant Pau es manté a la corda fluixa. Malgrat tot, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha assegurat a betevé que manté les converses amb la propietat i els llogaters, i que aquesta mateixa setmana es reunirà amb els propietaris.

“El dia 20 de gener no hi ha d’haver un desnonament, la propietat ha de demanar posposar-lo”, ha reblat Rabassa. El regidor del districte també ha insistit el compromís de l’Ajuntament amb el servei que està donant l’equipament.