Els Jardins de Salvador Espriu, més coneguts com els Jardinets de Gràcia, presenten un aspecte molt diferent al de fa un any, quan tot just s’havia replantat la gespa al parterre central. La manca de reg pel decret de sequera ha provocat que l‘espai enjardinat estigui pràcticament sec i això fa que molts tenidors de gossos l’utilitzin com a pipicà.

Alguns tenidors fan cas omís de la prohibició

Segons el Javier, que sol asseure’s als bancs dels jardins, “tot i que la gespa s’hagi assecat els gossos s’haurien de passejar per on pertoca i ser respectuosos”. Diversos cartells adverteixen que es prohibeix trepitjar els parterres tant a persones com a gossos, així com jugar a pilota dins el límits dels jardins.

Tot i això, a certes de hores de la tarda s’hi solen concentrar veïns amb animals de companyia que fan cas omís dels rètols i deixen que els animals corrin per la gespa, fins i tot deslligats. La Gemma no té gos, però creu que “el problema és que falten més àrees d’esbarjo per a gossos i per això molts aprofiten aquest espai quan passen per aquí”.

Gossos jardinets gràcia

Les àrees per a gossos més properes queden a més de 10 minuts dels Jardins de Salvador Espriu. Són les que hi ha a la plaça del Poble Gitano, també a Gràcia, i als Jardins del Doctor Duran i Reynals, a l’Eixample.

Aquestes són les restriccions d’aigua a Barcelona amb l’alerta per sequera a Catalunya
Les restriccions d’aigua a Barcelona limiten el consum a 230 litres per habitant i dia des de principis de març