El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha recomanat aquest dilluns als ciutadans que si han de sortit al carrer millor que ho facin amb mascareta. Per Buch, aquesta mesura ha de servir per evitar la propagació del coronavirus tant, per protegir-se a un mateix, com a la resta de gent.

La vacuna som nosaltres

El conseller d’Interior ha volgut deixar clar que sense una vacuna per combatre la covid-19 ara mateix la millor vacuna som nosaltres mateixos i les mesures de protecció que puguem adoptar.

En aquest sentit, Buch ha volgut adoptar les mesures que ara mateix ja apliquen zones com la Llombardia o països com els Estats Units, Àustria o la República Txeca, que actualment recomanen a la població sortir al carrer amb mascareta. 

El conseller insisteix que no s’ha de sortir al carrer si no és estrictament necessari, per anar a comprar o visitar un centre sanitari, en aquests casos sortir amb mascareta pot ser una bona mesura per evitar que les micropartícules s’escampin a l’ambient. A les mascaretes, recomana, cal seguir també aplicant altres barreres per aturar el coronavirus com ara el distanciament social, o la higiene continuada de les mans.

Acostumar-se a portar mascareta

Aquest dilluns, la ministra d’Exteriors Arancha González Laya ha anat en la mateixa línia i ha avisat que “probablement” tota la ciutadania haurà d’acostumar-se a utilitzar mascaretes i haurà d’aprendre a utilitzar-les “almenys fins que” no hi hagi una vacuna contra el coronavirus. González ha afirmat que a mesura que els ciutadans puguin anar sortint “de forma gradual” de casa, les mascaretes “estaran disponibles”.