universitat de barcelona UB facultat matemàtiques alumnes a classe

La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, han apostat aquest dimarts per reprendre l’activitat a les universitats “amb normalitat” el proper 10 de gener, després de les vacances de Nadal. En un comunicat, el govern de la Generalitat ha explicat que tots dos han mantingut una reunió telemàtica amb els rectors de les universitats catalanes per analitzar la situació epidemiològica derivada de la pandèmia, sobretot amb l’expansió de la variant òmicron.

Nova reunió el 17 de gener

A la trobada, també s’ha acordat que el proper 17 de gener es farà una altra reunió de seguiment per veure quina és l’evolució de la covid i prendre les mesures necessàries. Tots dos consellers han apuntat que “les universitats ja tenen previstos plans per adaptar els exàmens i la docència a un escenari híbrid o semipresencial, en el cas que fos necessari”.

El govern de la Generalitat recorda que després de superar el curs passat una etapa de virtualitat “màxima”, les universitats de Catalunya van començar aquest exercici amb l’aforament dels espais acadèmics limitat al 70 %. Per tant, la presencialitat aquest curs ha estat “clarament superior” a la modalitat virtual.