Foto: Paola de Grenet

La Generalitat no preveu, per ara, tornar a imposar restriccions per frenar la pandèmia de la covid-19. Després de l’augment dels contagis de les darreres setmanes, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, ha reconegut que “les dades no són bones” i que “la infecció va augmentant”. Tot i això, ha afirmat que “no està previst que hi hagi més limitacions”. De moment, per fer-hi front, ha remarcat que “caldrà tornar a recordar les mesures de prevenció i precaució”.

Plaja ha dit que la majoria de mesures són “hàbits que ja tenim adquirits, però que en les darreres setmanes hem anat deixant una mica de banda”. Per això, ha fet una crida a la població a tornar a tenir presents totes les recomanacions sanitàries, especialment els col·lectius vulnerables. En aquest sentit, ha remarcat la importància de protegir-se amb la mascareta en casos concrets.

Mascareta obligatòria en espais concrets

La majoria de les restriccions que s’havien imposat per la covid a Catalunya s’han suprimit en els darrers mesos. Entre les darreres a decaure hi ha les quarantenes a les escoles i la mascareta als interiors, però també s’han aixecat el tancament de l’oci nocturn i el toc de queda a Catalunya. L’única mesura que encara continua vigent és la imposició de la mascareta en determinats espais interiors, com els hospitals o el transport públic.