La Generalitat treballa en un pla perquè els menors puguin començar a sortir al carrer en un període màxim de vuit o deu dies si continua la tendència a la baixa de casos, segons ha avançat RAC1. Els departaments d’Afers Socials i Família, Interior i Salut treballen en aquest pla, que s’acabarà de discutir en la reunió del Procicat de dissabte. Es tractaria de sortides limitades en el temps i per franges horàries, mantenint la distància mínima de seguretat de dos metres amb les persones del carrer i amb mascareta a partir dels tres anys. El termini de deu dies és el temps prudencial per esperar que no hi hagi rebrots, però el govern insisteix que en els propers dies cal mantenir el mateix confinament “sever” que fins ara.

En la mateixa línia que el govern de la Generalitat, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, va explicar aquest dijous que els nens sortirien quan fos possible i de manera ordenada.

Trilla ho considera prudent

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha considerat “prudent” que es treballi en diferents escenaris com el de permetre sortides puntuals de nens. Ha explicat que la situació és d'”estabilització” i que es manté una tendència “que es comença a fer monòtona”. En tot cas, però, ha apuntat que caldrà que els nens portin mascaretes infantils i que se segueixin totes les mesures d’higiene. “El millor que podrien fer és posar-se d’acord tots, no crec que sigui tan difícil, i pactar determinades mesures o directrius”, ha manifestat, alhora que ha demanat “criteri, sentit comú i molta prudència”.

Com afecta psicològicament el confinament els nens?

Segons Roger Ballescà, coordinador del Comitè d’Infància i Adolescència del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, la manera de viure-ho és diferent depenent dels infants. Hi ha nens que passen el confinament de manera força tranquil·la, però també n’hi ha d’altres que ho estan passant malament i veuen molt limitada la seva capacitat d’expressar-se, sobretot si viuen en pisos petits. Hi ha altres factors que afecten el cicle de la son i la irritabilitat i també els pot costar més concentrar-se.