(ACN) La Generalitat haurà de pagar 250.000 euros a la família del professor lleidatà Abel Martínez, assassinat per un alumne a l’Institut Joan Fuster, al barri de Navas, l’abril del 2015, tal com ha avançat el diari ‘Segre’. El Tribunal Suprem desestima el recurs presentat per Ensenyament a la sentència del TSJC que el 19 de febrer del 2019 va establir una indemnització de 100.000 euros per al pare de la víctima, 100.000 per a la mare i 50.000 per al germà. El Suprem confirma així la sentència del TSJC i ja és ferma.

Segons la sentència del TSJC, confirmada ara pel Suprem, l’institut va incomplir algunes de les normes bàsiques de convivència redactades pel mateix centre, com ara que cap alumne no podia accedir al centre 10 minuts més tard de l’inici de les classes. L’agressor ho va fer més d’una hora després. A més, afegeix, no consta que ningú vigilés l’entrada tot i tenir el servei de consergeria.

Per tot això, la sentència entén que, si bé no es pot imposar tota la responsabilitat dels fets al centre educatiu, ja que una part va ser imprevisible, sí que considera que l’institut és el principal responsable dels fets tràgics. És per tot això que conclou que la Generalitat ha d’indemnitzar la família de la víctima amb 250.000 euros.

Una mort que va sacsejar la comunitat educativa

Els fets van tenir lloc el 20 d’abril del 2015 a l’Institut Joan Fuster quan un alumne de segon d’ESO va apunyalar Abel Martínez, de 35 anys. L’alumne també va ferir una altra professora i diversos alumnes després d’entrar armat al centre amb una ballesta i un matxet. La víctima feia pocs dies que havia arribat al centre, on estava fent una substitució. Els fets van suposar un gran impacte per a tota la comunitat educativa i molts dels alumnes del centre van requerir ajuda psicològica.