La Generalitat vol estrènyer més els laboratoris que ofereixen proves PCR pagant, tot i no estar permès. Segons ha informat la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest dilluns tiraran endavant una nova ressolució perquè aquests laboratoris hagin de demanar una autorització explícita a l’administració a l’hora de vendre aquestes proves per diagnosticar el coronavirus. Ha posat d’exemple, els tests que s’han venut a empreses per fer als seus treballadors.

Tot i que el govern català ja va ordenar que els laboratoris posessin tota la seva capacitat a disposició de l’administració i que només es fessin proves a aquells pacients que tenien una prescripció mèdica, no està sent així. El retard de les proves PCR ha fet que, des que va començar la pandèmia, algunes residències compressin les proves directament als laboratoris a preus desorbitats. I no han estat les úniques, les proves que s’estan fent a empreses o a clubs esportius, tampoc no han passat pel control de la Generalitat.

L’administració vol que se li demani permís i obre la porta a regular-ne el preu de venda. Vergés ha dit que “actualment tothom està fent un esforç i els laboratoris no poden quedar exempts”.