La consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Meritxell Budó, s’ha mostrat contrària a l’anunci que ha fet el president espanyol Pedro Sánchez d’aixecar el confinament total després de Setmana Santa. Budó considera que aquesta mesura pot portar a un rebrot de la pandèmia del coronavirus, perquè encara que estigui disminuint el nombre de casos nous, el de persones infectades continua sent elevat. Tot i això, Budó ha dit que procuraran que totes les empreses que puguin fer teletreball ho facin efectiu i garantiran que es compleixi la distància de separació d’1,5 metres entre treballadors. Així mateix, ha demanat que les empreses flexibilitzin l’horari d’entrada al lloc de treball per evitar concentracions.

Budó ha fet aquestes declaracions durant la compareixença de la Generalitat per informar sobre l’evolució del coronavirus a Catalunya, on també han intervingut la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d’Interior, Miquel Buch. Vergés ha lamentat igualment la represa de les activitats no essencials a partir de dilluns perquè pot tornar a posar en perill el sistema sanitari. En aquest sentit ha demanat a la ciutadania que mantinguin el distanciament social, la higiene de mans i el rentat de superfícies per disminuir el risc de transmissió del coronavirus.

Controls per evitar sortides de Setmana Santa

Per la seva banda, el conseller Buch ha dit que hi haurà 500 controls policials a tota la xarxa viària de Catalunya per evitar que durant la Setmana Santa la gent surti de casa, excepte pels casos previstos. Buch ha remarcat que els Mossos d’Esquadra vetllaran perquè les persones que vulguin marxar de vacances tornin a casa amb la sanció corresponent.

Mascaretes a les farmàcies amb la targeta sanitària

La consellera Meritxell Budó ha anunciat que la setmana vinent arribaran a les farmàcies les primeres 100.000 mascaretes que es començaran a distribuir gratuïtament. Per adquirir-ne una, caldrà presentar la targeta sanitària. En total la Generalitat ha encarregat la compra de 14 milions de mascaretes a una empresa del Maresme. Budó ha recomanat als ciutadans que a partir de dilluns continuïn fent teletreball a casa, que encara no vagin a buscar la mascareta a la farmàcia, per donar prioritat a les persones que més les necessitin.