Aula universitat buida

El curs 2020-21 tots els estudiants de les universitats públiques catalanes pagaran un 30 % menys pels estudis de grau i màster. El govern i les universitats han aprovat l’abaratiment que es va anunciar al novembre i que, segons informa la Generalitat, s’aplicarà automàticament a tots els alumnes.

D’aquesta manera, a partir del proper curs, un curs de grau estàndard de 60 crèdits passarà a costar entre 1.061 i 1.660 euros a l’any en funció del coeficient d’estructura docent del títol. Un estudi de coeficient A (dret o turisme) costarà 1.061 €. En el cas del coeficient B (comunicació audiovisual o psicologia), costarà 1.502 €, mentre que un grau de coeficient C (medicina o ciències biomèdiques) costarà 1.660€.

Es mantenen els descomptes per a les rendes més baixes

Al marge de la rebaixa de preus, les universitats públiques catalanes mantindran els descomptes addicionals per als estudiants de grau o màster en situacions més desafavorides. Els que tinguin rendes corresponents als trams 1 i 2 podran demanar una beca Equitat, de manera que el preu d’un curs de grau estàndard, per exemple, variarà entre els 212 i els 498 euros.

La rebaixa de taxes ha estat molt reivindicada pels estudiants els darrers anys. Segons la Generalitat, amb la reducció del 30 % aprovada en el decret de preus públics universitaris, més del 85 % del cost d’un grau anirà a càrrec del finançament directe de la Generalitat.