Menys castanyes i moniatos. En canvi, més gelats, orxates i begudes fredes a les acaballes del mes d’octubre, quan queda ben poc per la castanyada 2022. Aquesta és la tendència aquests dies a Barcelona on enguany l’estiu sembla ser etern. Algunes gelateries, com la Pou de Glaç de la rambla del Poblenou, han explicat a betevé que “la gent no para de demanar orxata i begudes”, tot i que per aquesta època de l’any “no és el normal“.

Ben al contrari, algunes parades de castanyes de la mateixa zona tenen poca activitat. “Sí que es ven, però no tant com abans“, assegura la castanyera Estefanía, que ho atribueix a la calor que fa.

Alguns encara no han fet el canvi d’armari

Tot i que els maniquins d’algunes botigues llueixen ja als aparadors amb roba d’hivern: ben abrigats amb bufanda i jaquetes, alguns ciutadans amb qui ha pogut parlar betevé confessen que encara no han fet el canvi d’armari. “No, perquè encara fa molta calor”, ha dit la Sandra mentre mirava roba d’abric en una botiga, amb cap intenció de comprar-la. D’altres es fan un embolic i no saben ben bé quines peces de roba comprar, ni de quina temporada.

Altres ciutadans també han explicat que amb les altes temperatures se senten més cansats i no fan tant esport com els agradaria. La calor exaspera molta gent, i no només durant el dia. Hi ha qui diu que cada nit obre la finestra “una mica més que el dia anterior”.