Aprendre fent. Aquesta és la filosofia de molts dels projectes que engega la Fundació Comtal, una entitat sense ànim de lucre que treballa des del 1994 perquè els nens, adolescents i joves en situación de vulnerabilitat i les seves famílies tinguin oportunitats de futur. Un dels darrers projectes de la Fundació és el GarageLab, una aula on els usuaris aprendran nocions bàsiques en noves tecnologies i programació.

GarageLab, més que tecnologia

15 joves, d’entre 17 i 21 anys, són els primers usuaris de GarageLab. Aquests joves són els que van transformar un local en desús en l’aula actual on, fins al juny vinent, aprendran nocions bàsiques en programació i en noves tecnologies.

L’Elvia Mora, responsable de GarageLab, defineix aquest projecte com “el lloc on fem servir les màquines amb tecnologia avançada o cultura ‘maker’ com a fil conductor perquè els joves aprenguin competències bàsiques”.

És important comptar amb un espai que els motivi a continuar aprenent i treballar.”
Elvira Mora, responsable de GarageLab

Espai obert al barri

En aquesta aula, els alumnes es familiaritzaran amb el disseny gràfic, el disseny en 3D, la impressió, el tall de vinil o la programació. Tot i que els usuaris potencials vindran a través de la Fundació Comtal, l’aula també està pensada per a altres finalitats.

MBots com aquest ajuden a la formació en programació que reben els usuaris de GarageLab
GarageLab, en un futur, estarà a disposició de les persones del barri amb projectes i idees”
Elvira Mora, responsable de GarageLab

GarageLab utilitza les noves tecnologies com a eina perquè els joves aconsegueixin competències bàsiques en àmbits de la seva formació, com ara la comunicació o el treball en equip.

Com a curiositat, l’espai que utilitza GarageLab el van dissenyar i acondicionar els primers participants d’aquesta aula tecnològica. L’acondicionament de GarageLab, així com tota la maquinària, han estat finançats per la Fundació Orange.