MONTSERRAT ROCA, expropietària de la Ganiveteria Roca "L'èxit d'una botiga d'aquestes característiques que pugui aguantar és que estem venent uns instruments, uns estric, un material que acompanya la vida de tota persona." MARGARITA TINTÓ, historiadora i autora del llibre 'Centenari Ganiveteria Roca 1911' "És una botiga que té una tradició antiga, que ha sabut mantenir sempre amb gran qualitat, i no és solament la qualitat sinó que ha sabut atendre molt bé tot el públic." JOANA, treballadora de la Ganiveteria Roca "Aquí ve clientela de tota mena. Els clients, jo sempre penso que quan traspassen la porta d'aquesta botiga es deixen aconsellar perquè es fien al 100% de la botiga. Quan entren i veuen el rètol de "Casa de confiança" és com si li donen una assegurança de confiança, precisament, i se'n fien del que els dius." PERE CARSI, extreballador de la Ganiveteria Roca "Està molt canviat d'anys endarrere. No hi havia tant gènere com ara." "Hace 20 años que salí de la tienda y me han vuelto a llamar para la fiesta. Se ve que estaban a gusto conmigo." "Seria bo que botigues especialitzades, com aquesta, es poguessin conservar i no tot fossin grans superfícies, sinó que la forma de tradició i la gent del barri ho poguessin mantenir i no en pleguessin gaires més."

La jornada ha començat amb la presentació del llibre ‘Centenari Ganiveteria Roca 1911, Notes d’Història‘, de l’escriptora i històriadora Margarita Tintó. Els Barcelona Swing Serenaders, que durant els seus inicis actuaven als voltants de la Ganiveteria Roca, han vestit l’acte amb jazz i swing. Les aromes les ha posades una xocolatada popular, molt adient per aquest indret pròxim al carrer de Petrixol, on de xocolateries no en falten. Els Gegants del Pi han tancat la celebració amb una ballada tradicional.

L’antic director de la Formiga d’Or, Pere Fàbregues, molt arrelat al sector literari català, ha presentat l’acte en què s’ha destacat rigor, la professionalitat i la capacitat emprenedora de la Ganiveteria Roca. El comerç s’ha especialitzat en eines de tall d’alta qualitat i disposa d’un taller d’esmolar de gran prestigi al sector. És una de les ganiveteries més antigues de Catalunya i de
l’Estat Espanyol.

Des que Ramon Roca va fundar l’empresa, el 13 de novembre de 1911, la Ganiveteria Roca ha rebut diverses distincions: la Placa Emblemàtica de l’Ajuntament de Barcelona en reconeixement a la seva aportació a la ciutat; el Premi Pimec a Dones Empresàries, l’any 1991, per la gerència de Maria Roser i Montserrat Roca;  i posteriorment el premi de l’Institut Municipal del Paisatge Urbà i Qualitat de Vida de Barcelona, anomenat Guapos per sempre, per preservar la seva identitat, mantenir-se fidels a la professió i a la seva imatge externa.