Capella Misericòrdia

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, assegura que “l’únic emplaçament que s’ha vist que és viable per l’ampliació del CAP del Raval” és l’antiga capella de la Misericòrdia, tal com reclamen els veïns del barri. En una entrevista a ‘El matí de Barcelona’, Pin ha desmentit la informació que va donar dimarts el director del MACBA, Ferran Barenblit, en aquest mateix programa. La regidora nega que existeixi una alternativa, elaborada per tècnics de l’Ajuntament i la Generalitat, per construir un nou edifici adjacent a l’actual CAP “de forma immediata”, com assegura Barenblit.

Segons Gala Pin, s’han estudiat fins a 12 espais alternatius i tres possibles ampliacions i totes han quedat descartades. La regidora recorda que és el Departament de Salut qui té les competències per prendre la decisió i que “sanitàriament” totes les opcions que s’han estudiat no són viables. En canvi, Gala Pin sí que ha dit que es poden “buscar i trobar emplaçaments alternatius” per a l’ampliació del MACBA.

L’Ajuntament portarà la revocació de la cessió de l’espai al museu al proper plenari municipal del febrer i espera rebre el suport d’ERC (que és qui té les competències de Salut a la Generalitat), i també del PSC i de la CUP.

Barenblit: “L’alternativa és possible”

Les declaracions de la regidora de Ciutat Vella contrasten amb les afirmacions que va fer Ferran Barenblit dimarts al mateix programa, ‘El matí de Barcelona’. Barenblit va explicar que tècnics de totes dues administracions havien treballat en una alternativa a l’ampliació del CAP per la capella de la Misericòrdia que “sembla que és possible”. Segons Barenblit, el CatSalut li ha fet arribar una carta en què especifica que aquest projecte només té dos inconvenients (que no vol detallar), i que espera que es puguin solucionar. Aquesta alternativa és l’ampliació “immediata” del CAP actual a través de la construcció d’un nou edifici adjacent a l’actual.

El director del MACBA es mostra optimista pel que fa a la solució d’aquest conflicte i que, finalment, la capella de la Misericòrdia pugui servir per a l’ampliació del museu. Aquest dilluns la plataforma +MACBA+Cultura ha presentat el ‘Manifest pel futur del MACBA. Salut i cultura, tot per al Raval’, signat per prop de 300 personalitats reconegudes del sector per demanar que  l’antiga capella es destini a usos museístics.