nens a classe amb mascareta escola concertada

(ACN / Redacció) Barcelona reforça l’aposta pels programes de suport educatiu extraescolar i un total de 2.560 alumnes de centres públics de la ciutat participaran a partir d’aquest mes de gener en els tres programes de suport educatiu a les tardes Èxit, Speak Up i Tangram. Es tracta de projectes de reforç escolar, anglès i empoderament educatiu, respectivament, amb estudiants de 92 centres -60 de primària i 32 de secundària-, majoritàriament de zones educatives amb més alumnat en situació de vulnerabilitat.

Els programes estan promoguts pel Consorci d’Educació de Barcelona i finançats per l’Ajuntament de Barcelona amb més d’1 milió d’euros.

Una quarantena més d’escoles

Enguany s’incrementa el nombre de centres i passa dels 53 del curs passat a 92 de l’actual. D’ara endavant, explica el consistori en un comunicat, els tres programes municipals s’emmarquen “dins l’estratègia cap a una política de tardes en barris educadors”, amb l’objectiu de garantir un mínim de dues tardes amb activitats extraescolars diverses (esports, arts, suport educatiu…), “assequibles, de qualitat i de barri” per reduir les desigualtats en les oportunitats educatives més enllà del temps escolar.

Una altra novetat és la incorporació de la Fundació Pere Tarrés, que s’encarregarà d’avaluar i fer el seguiment dels programes.