Un dels materials amb què comptaran els monitors, formats durant tot l’any per poder educar en aquests valors, són els contes de l’escriptora Gemma Lienas. ‘Carlota s’encoratja’ són un conjunt de relats inèdits per reflexionar sobre la igualtat, el respecte i l’amistat. A banda dels contes de Lienas els monitors disposaran d’una llista d’activitats encaminades  a treballar de forma lúdica els valors d’Encoratja’t. Analitzar les lletres de les cançons i veure quins són els models afectius que predominen a la nostra societat, desmuntar els mites de l’amor romàntic per desemmascarar la violència masclista o veure com es construeixen els estereotips de gènere són alguns dels tallers que nens i adolescents treballaran als casals de Fundesplai. Activitats amb les que també es busca enfortir l’autoestima i l’esperit crític d’infants i joves perquè siguin més feliços i compromesos socialment.

Fundesplai vol garantir entorns segurs LGTBI

Els monitors de la Fundació Catalana de l’Esplai reben una formació específica per garantir que les colònies i casals siguin espais de confiança i desenvolupament tant per als joves LGTBI i les seves famílies, així com per acollir els diversos models de família. El que es pretén és abordar la diversitat afectiva i sexual de manera natural i quotidiana en què tothom se senti còmode per expressar-se en llibertat, sense pors del rebuig.

Més activitats que el 2017

La campanya d’estiu de Fundesplai ofereix 68.000 places en 1.299 activitats entre colònies, casals, camps de treball i colònies per a famílies. La xifra suposa un increment del 6,4 % respecte a l’estiu del 2017. La fundació manté la campanya de beques perquè els infants sense recursos puguin anar de colònies. L’any passat es van atorgar 5.387 ajuts.